Pedofilåtalad fick jobb på förskola

Den 33-åriga mannen har fast anställning på en kommunal förskola i Stockholm och arbetar extra som barnvakt. Samtidigt står han åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av en 8-årig pojke.

Annons

Annons

Den 33-åriga mannen har fast anställning på en förskola i Stockholm och arbetar extra som barnvakt. Samtidigt står han åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av en 8-årig pojke.

Kan liknas vid samlag

Om två veckor faller domen mot den 33-årige mannen som står åtalad vid Västmanlands tingsrätt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Övergreppen kan liknas vid samlag och har ägt rum i mannens bostad under 2003.

Erbjöd även sina tjänster som barnvakt

Trots att mannen varit misstänkt för brottet sedan december 2004, då förundersökningen inleddes, har mannen kunnat arbeta på en förskola. Dessutom arbetar han extra som barnvakt för 60 kronor per timme.

– Generellt sett anser jag att det är olämpligt att någon som är åtalad för den här sortens brottslighet arbetar med barn, säger kammaråklagare Carin Lantorp, till Dagens Nyheter.

Utbildad barnskötare

Mannen som själv är far och utbildad barnskötare arbetade som elevassistent. Han anses ha utnyttjat sitt jobb för att komma i kontakt med pojken. När förundersökningen inleddes flyttade mannen till Stockholm och året därpå fick han anställning på den förskola där han arbetar än idag.

Fick jobb på dagis

Stockholms stad, som är mannens arbetsgivare, visste inget om den pågående utredningen när 33-åringen anställdes.

– Vi kommer omedelbart att stänga av honom från sin tjänst på förskolan. Det är förfärligt att inte polis eller socialtjänst informerat oss – de som kan larma måste larma, säger den ansvarige chefen vid den aktuella stadsdelsnämnden till Dagens Nyheter.

"Det har varit skitjobbigt"

Rättegången hålls bakom lykta dörrrar och förundersökningen är sekretessbelagt. Flera vittnen har hörts och det ska finnas teknisk bevisning.

– Jag är oskyldigt anklagad från första början. Det har varit skitjobbigt. Jag önskar inte ens min värsta fiende att behöva gå igenom det här, säger 33-åringen till DN.

Annons

Annons