Test av vinteroveraller

VinteroverallNu börjar det bli dags att tänka på barnets vinterkläder. Testfakta.se har testat tio av de vanligaste vinteroverallerna på marknaden. Se testet här!

Annons

Annons

VinteroverallNu börjar det bli dags att tänka på barnets vinterkläder. Testfakta.se har testat tio av de vanligaste vinteroverallerna på marknaden. Se testet här!

En vinteroverall till barnet kan kosta från 400 kronor upp mot ett par tusen kronor. En ganska rejäl investering med andra ord. Då vill man vara säker på att göra rätt val men framför allt vill man veta att barnet kommer att vara torrt och varmt. Totalt testades sju vattentäta overaller och tre så kallade vattenavvisande. De vattentäta ska vara helt vattentäta medan de vattenavvisande ska stå emot viss väta, som ett lätt regn.

Alla overallerna som uppgavs vara vattentäta fick högsta betyg. H&M:s overall var den enda så kallade vattenavvisande overallen som fick godkänt. Ellos Tuffner och Kappahls WeKids hade dålig vattenavvisande förmåga.
– Med dessa två riskerar barnen troligen att bli blöta även i ett lättare regn. KappAhls overall har två olika material där en del är belagd så att inget vatten tränger igenom. Den obelagda delen är dock så stor att man förmodligen skulle bli blöt ändå, säger Helena Hjärtnäs, testledare på Swerea IVF, till testfakta.se.

Alla overaller fick godkänt när det gäller att stå emot vind. Alla fick betyget fem utom Kappahls overall som fick betyget fyra. Däremot var Kappahls overall den enda som fick högst betyg i rivstyrka.

Testet sista moment var slitstyrka där ett sandpapper nöts mot tyget. Hälften av overallerna fick godkänt och den andra hälften fick icke godkänt. De som inte fick godkänt var Kappahls WeKids, H&M, Molo Polaris, Stadium Everest, Europris B&G samt Polarn & Pyret.

Utnämningen bäst i test fick den dyraste overallen, Reima Rogen, som kostar 1 700 kronor och Coop Friends som bara kostar en tredjedel så mycket.

 

Mer information:

Annons

Annons